# TAGAC Meeting Agenda for February 10, 2015 – draft 1

If you would like to offer suggestions for future agendas, please contact the Chair, Mark Feldman (email: ppsmark -AT-feldmark.com), the TAGAC facilitator (email: tagac -AT- pps.net) or the PPS TAG Office (phone 503-916-3358).

#### **Handouts**

- 1. Sign-in sheet (Being passed around. Please read introduction and return to the Chair.)
- 2. Agenda
- 3. Draft minutes of previous meeting (January) POSTPONED TO NEXT MONTH
- 4. List of research on heterogeneous math grouping from Melissa Goff

#### I. Call to Order and Preliminaries

6:30 (10 min)

- 1. Call for additional agenda items
- 2. POSTPONED TO MARCH: Approval of previous meetings' minutes.
- 3. Announcements
  - New email alias forwards to all TAGAC members: tagac2014@ppstag.org
  - Curriculum adoption committee member (Melissa Goff) see link to application: ppstag.org (due Feb 20)
  - Legislative Update (tentative Margaret DeLacy)

## II. Old Business and Unfinished Action Items (AI)

6:40 (5 min)

- 1. (AI: Terese) Update on attempts to contact Gwen Sullivan of teachers union to talk about Recommendations.
- 2. (Johanna) Responses from Portland Council PTA notices about Board meeting presentation
- 3. (Mark) Do we want to respond to the 2014 Division 22 report in any way?
- 4. (Mark) Should we arrange meetings between TAG parents and candidates in May school board election?

III. New Business 6:45 (30 min)

- 1. List of research on heterogeneous math grouping (Melissa Goff)
- 2. Discussion of School Board presentation

Please bring any comments you may have received and your thoughts on our message.

3. Plans for commenters at upcoming board meetings (Nicole and Scholle)

#### V. Committee Sessions

7:05 (5 min)

Committee Reports

### IV. Conversations with PPS

7:10 (45 min)

Andrew Johnson, TAG Program Administrator

- Self-Introduction, Q&A, etc.
- Feedback from TAGAC: What do we need help with from Andrew?

## VI. Questions and Comments from Guests

7:55 (5 min or as time permits)

### VII Adjourn

8:00

**NEXT MEETING** 

Tuesday March 10, 2015 6:30 - 8:00 p.m.

Mazama Conference (2nd floor behind cafeteria)
BESC (District admin. building) at 501 N. Dixon St, 97227